Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното си

...
Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното си
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети  към морето край източното си крайбрежие в понеделник, заяви армията на Южна Корея, представена от " Ройтерс ".

В предизвестието на японското държавно управление и неговата брегова защита се споделя, че Северна Корея е изстреляла нещо, което наподобява е балистична ракета. Снарядът е паднал отвън изключителната икономическа зона на Япония , сподели телевизионният оператор NHK.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи, че Северът е изстрелял няколко балистични ракети с дребен обхват  близо до столицата си Пхенян, без да дава повече детайлности.

Докладите за изстрелването идват, откакто Южна Корея заяви, че нейният върховен боен офицер, адмирал Ким Мюнг-су, е бил хазаин на командващия Космическото командване на Съединени американски щати военачалник Стивън Уайтинг в понеделник, с цел да обсъдят създаването на разследващи спътници на Севера и възходящото военно съдействие сред Пхенян и Москва.

Северна Корея се опълчи на възбраната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за създаване на балистични ракети, отхвърляйки резолюциите на Съвета като нарушаващи суверенното й право да се пази.
 Делегация на Пхенян е на аудиенция в Москва
Делегация на Пхенян е на аудиенция в Москва

Очаква се контракт за снабдяване на храна от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР